20. 07. 2012.

Prazan mlin

Sačuvaj me Bože srpskoga junaštva, hrvatske kulture i - bosanske politike!

25. 05. 2012.

Politička šestorka mogla bi, koliko često sastanče, konkurirati TV sapunicama. S programa bi, međutim, letjeli ekspresnom brzinom. Njihova loša gluma i po sto puta prežvakane scene svakoga bi otjerali od ekrana.
Svejedno, svojim praznim mlinom šestorka ne prestaje da melje. Već sam spomen slučaja Sejdića i Fincija odavno nas tjera da uši pokrijemo rukama. Na priče o vojnoj imovini čak se i naježite, jer se sve u vama buni protiv logike da o nečemu tako prostom neko raspreda godinama.
U najnovijim epizodama politička šestorka vergla i oko budžeta i sudbine vladajuće koalicije. Mjesecima se razglaba o novcu kojeg, uzgred rečeno, nema, te o koalicionom jedinstvu koje, svakome je vidno, škripi kao rasklimatana vrata.
Svoje dvorske spletke vladajuća šestorka pokušava da nam podvali kao rasprave o ključnim stvarima za zemlju i građane. Kao da smo kod očiju slijepi da ne vidimo kako se od toga brašna, iz njihovoga praznog mlina, ne da ispeći ni najmanja vekna hljeba.
Da prevara bude potpuna, oni očekuju da im čak i zaplješćemo ako riješe, inače prost kao pasulj, slučaj "Sejdić - Finci", ako uknjiže vojnu imovinu, usvoje budžet i stabiliziraju svoje koalicione odnose. To je isto kao kad bi Blanka Vlašić tražila aplauze za preskočenih 120 centimetara, umjesto dva metra, koliko obično savlada za doručak.
Miroslav Krleža nekada se grozio mitova o srpskom junaštvu i hrvatskoj kulturi. Da je doživio ovo vrijeme, na listu velikih ubleha čuveni pisac svakako bi dodao i - bosansku politiku!

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...