20. 07. 2012.

Pljačkaški jaram

Kuku nama s vlastima kojim je šaka njihovih maraka preča od državnih miliona

20. 04. 2012.

Korijen njihovoga bogatstva u našem je siromaštvu. Mislimo na bijedu u kojoj živi narod i blagostanje u kojem se, s druge strane, baškari funkcionerska čeljad.
Ljudima iz vlasti njihova marka važnija je od državnoga miliona. Nova potvrda stiže iz Pariza, gdje je sud naložio "Naftnim terminalima FBiH" da britanskoj kompaniji "Deltagrip", zbog nezakonitoga prekida ugovora, isplate odštetu od devet miliona dolara.
Milione će, dabome, platiti poreski obveznici. Glupo je i pomisliti da bi pravi krivci štetu mogli namiriti iz svoga novčanika. Pa sve su to ministri iz SDA i SBiH, koji su tada drmali Federacijom, i uradili da bi sebe dodatno obogatili, izbacujući Engleze i ubacujući one koji su ih, zna se i čime, na to potaknuli.
Sličnih je primjera napretek. More kaznenih kamata dosad smo platili zbog nepravilnoga trošenja međunarodnih kredita. Milioni su namireni oštećenim pojedincima i firmama umjesto kojih su ljudi iz vlasti, mimo propisa, ubacivali svoje amidžiće i stričeviće, pogotovo one koji su mahali svežnjevima novčanica. A koliko su tek koštale razne neutemeljene državne tužbe ili politizirane policijske istrage koje su, kako reče Lagumdžija, skončale "u kanalizaciji"?
Ukratko, pljački i harčenju nigdje kraja!
One koji našim parama mlate svoje gloginje, ne možemo zvati nikako drugačije do lopovima, gulikožama, sjecikesama... Mi smo, pak, obične budale, jer taj pljačkaški jaram ćutke podnosimo.

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...