20. 07. 2012.

Nesloga kao sudbina

I kad se slože s Dodikom, bošnjački političari ne mogu da se dogovore između sebe

24. 04. 2012.

Za Dodika smo sigurni da Bosni i Hercegovini ne želi dobro. On to i ne taji. Jesmo li, međutim, uvjereni da nešto bolje za svoju zemlju rade neki koji se busaju u prsa kao veliki Bošnjaci i bosnoljupci?
Njihov katastrofalni učinak najbolje o tome govori. Svašta su ovdje zamutili srpski i hrvatski političari, ali ni njihovim bošnjačkim kolegama u zlorađenju nije mane. Nisu oni otrovni kao Dodik, ali su nam leđa ovako pogrbljena i zbog njihovoga javašluka, kriminala i političke nezrelosti.
Nisu nam trebale Dodikove jučer izgovorene riječi da to potvrde. I mi dobro znamo „da se kod bošnjačkih političara često dešava situacija da neko razvali već postignuti dogovor".
Sada je u pitanju državni budžet, oko koga su se složili svi osim SDA i SDP-a. Ranije su dogovori razvaljivani stalnim sukobima Tihića i Silajdžića, koji su se i javno hvalisali međusobnom nesnošljivošću. A bili su na kormilu stranačke koalicije koja je punu deceniju drmala entitetom i državom!
Sad se, eto, više glože nego što se slažu i novi koalicioni partneri SDA i SDP. Kao da je u pitanju neka zla sudbina da bošnjačke stranačke perjanice nikada ne mogu doći do zajedničkoga jezika o bitnim političkim stvarima. Pa se Dodik i drugi tim svađama s pravom naslađuju. A bošnjački narod s gorčinom shvata da i u svome krilu ima besplodne, štetočinske političare kojima su njihov narod i njihova zemlja dragi samo na riječima. Lažljivim, dabome.

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...