20. 07. 2012.

Ubitačne činjenice

Da ima i mrven obraza, Tihićevo društvo od sramote bi se samo sklonilo u mišiju rupu

06. 06. 2012.

Vlast je odvajkada pouzdani test ljudskosti. Ne kaže narod džaba: Daj mu je, pa ćeš vidjeti kakav je čovjek!
Poštenje i čojstvo još bolje se testiraju skidanjem s trona. Nisu rijetki vladari koji su, zarad očuvanja krune, znali i zaratiti s vlastitim pukom. Iz petnih žila su se, kao sada SDA, upinjali da zadrže pravo na komandovanje i ubiranje harača.
Nakon uklanjanja iz vladajuće koalicije, Tihićeva davljenička stranka krenula je da mlatara rukama svuda oko sebe, nimalo se ne obazirući na probleme koje pri tome stvara i narodu i državi. A sve pod parolom zaštite Bosne i Hercegovine, kojoj su oni, kako punih usta lažu - jedini čuvari!
Mnogo je razloga za analizu političke krize u vladajućim krugovima. Jedno, pak, ni osnovcima ne treba objašnjavati. Ako je iko na vlasti imao toliko prilika, a da je pri tome dobivao sve same kečeve, onda je to upravo SDA. Da Tihićevo društvo ima i mrven obraza, od sramote bi se samo sklonilo u mišiju rupu.
Priče o urotama, procedurama, koalicionim nevjerstvima i zakulisnim pogađanjima, koje su SDA kobajagi došle glave, obične su neistine. SDA su iz vlasti izbacile jedino činjenice: ubitačne i neoborive. Besposleni i do poniženja osiromašeni narod, uništena ekonomija, svevladajuća korupcija i pljačka u kojoj prednjače oni s vrha, višedecenijski je zbir djelovanja lažnih čuvara države.
Zbog načina na koji je izbačena iz vlasti SDA treba da bude presretna. Politički zreliji narod davno bi ih zatjerao u neku stvar!

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...