27. 01. 2016.

"ODMETNUTO KRILO" U SDA NE POSTOJI

(27. 01. 2016.) Izjavama Izetbegovića, Sarajlića i Čampare - koji kažu da rade složno i sa međusobnim povjerenjem - izbijen je jedan od glavnih Radončićevih aduta o "odmetnutom krilu" u SDA, koje je krivo i za njegovo pritvaranje i za labavljenje "istorijske bošnjačke koalicije"
*********************************************************************************
U vrhu SDA nema nikakve svađe, raskola ili pobune protiv njenog predsjednika. Pogotovo nema neke zavjere smišljene na kompromitaciju Fahrudina Radončića i rušenje koalicije SDA - SBB.
Ovako se jedino mogu protumačiti današnje izjave Bakira Izetbegovića, Asima Sarajlića i Aljoše Čampare. Te izjave bacaju novo svjetlo na “slučaj Radončić”. SDA se zalaže, preko Izetbegovića, čak i za njegovo privremeno puštanje na slobodu, ali kategorički odbija tvrdnje Radončića i njemu odanog “Dnevnog avaza” da je “odmetnuto krilo SDA” podmetnulo Radončiću teške optužbe i poslalo mu istražitelje i tužioce.
Prvo je Izetbegović, na press-konferenciji upriličenoj nakon današnjeg sastanka delegacija SDA i SBB, rekao da će Čampara i Sarajlić biti sankcionisani, ako se utvrdi da su bili umiješani u ovaj slučaj, ali da on “ne vjeruje da su ikako mogli biti umiješani”.
Odmah su se javno oglasila i dvojica funkcionera SDA koje su Radončić i “Dnevni avaz” optužili da rade o glavi i svom predsjedniku i koaliciji SDA - SBB. Čampara jednostavno kaže da je njegov odnos sa Izetbegovićem “odličan” te da nema ništa sa nekom “montažom” protiv Radončića.
Izričit u odbijanju optužbi je i šef kadrovske komisije i potpredsjednik SDA, Asim Sarajlić. On se oglasio saopćenjem za medije u kojem navodi da se po ko zna koji put javnost želi obmanuti izmišljanjem priča o raskolu unutar SDA.
"Taj recept je više godina primjenjivan, prepoznat i nikada nije dao rezultata, pa neće ni sada. Dakle, ne postoji nikakav sukob u SDA, a pogotovo ne postoji moj sukob sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem", tvrdi Sarajlić.
Nakon ovoga, svaka priča o raskolu u SDA, zbog Fahrudina Radončića, trebala bi da prestane. Ali će, bez sumnje, dalji život koalicije SDA - SBB upravo zbog ovih izjava doći pod još veći upitnik od onog koji nad njom već visi. Ovim je, naime, izbijen jedan od glavnih Radončićevih aduta o "odmetnutom krilu" u SDA, koje je krivo i za njegovo pritvaranje i za labavljenje "istorijske bošnjačke koalicije".

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...