11. 01. 2016.

MILORAD SE NA PUT SPREMA

(11. 01. 2016.) Uz Miloševićevu porodicu i Dodik će se uskoro udomiti u Rusiji, ne čekajući da ga hapse i da mu zbog kriminala sude "mrske muslimanske sudije" 
Dodikova separatistička politika, i kad njega uskoro ne bude na entitetskom kormilu, neće izgubiti uporište u Republici Srpskoj. U malo mekšoj varijanti nju će da nastave stranke iz bloka Saveza za promjene.
Promjena će, kad Dodik ode, ipak biti velika. Nestaće sa scene vjerovatno najkorumpiraniji političar u poratnoj BiH. I dok mu se taj neminovni kraj približava, izgleda da se i Milorad užurbano za put sprema. Zar neko vjeruje da će on u Banjaluci sačekati svoje isljednike i tamničare? Zar će zaboraviti davnašnju zakletvu da neće dopustiti “da mu sude muslimani”?
Neće. Dodik će se u posljednjem momentu “ispariti”. Neće se, doduše, raskomotiti u beogradskoj vili na Dedinju, koju je kupio upravo za “zlu ne trebalo”. No, u Srbiji bi ga takođe sačekale policijske lisice. Lopovi i korumpirani dužnosnici tamo se sve češće pakuju u rešetke. A Dodik je, u moru prisvojenog tuđeg novca, puno zagrabio i iz sredstava koje je Srbija slala Republici Srpskoj kao svoju pomoć.
No, ima Dodik sebi rezervnu lokaciju za skrivanje. Velika je Rusija, tolika da i takvu grdosiju od čovjeka može da sakrije kao iglu u plastu sijena. Kad je mogla Miloševićevu familiju, može udomiti i Dodika. Moskva je pouzdano čuvala svoje “igrače” u svojim njedrima.
Svoje namjere Dodik zapravo ne skriva. U subotu je, na primjer, na proslavi Dana RS rekao “da mi ne mislimo da je put ka EU jedini put kojim RS može ili treba da ide; svijet se mijenja, otvaraju se i nove mogućnosti za saradnju". Naveo je primjer Kine i Rusije. A građani su odavno navikli da kad on kaže “mi”, da u stvari misli na samog sebe.
Pošto se sutradan po proslavi grubo obrušio i na ambasadoricu SAD u BiH, samo je još jače ovjerio vizu za Rusiju. Zna se da Moskva voli one koji pljuju po Americi.
A zar ga ovdje neće zaustaviti naša policija - pitate? Sumnjam! Mislim da on u ovdašnjim obavještajnim agencijama ima svoje “dužnike”, koji će mu na vrijeme javiti da petama da magle. Vjerujem i da se nekom tajnom avionu već griju motori, začas može da poleti ka Rusiji.
Ne vjerujete? Hajde da se još malo strpimo: vrlo brzo ćemo se osvjedočiti u (ne)tačnost ove moje prognoze.

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...