17. 02. 2016.

IZETBEGOVIĆ PONOVO NA NIŠANU RADONČIĆA

(17. 02. 2016.) Lopticu upućenu od Radončića, koji je rekao da mu je Izetbegović obećao podršku SDA na izborima za Predsjedništvo BiH 2018-te, "dežurni" bundžija Šemsudin Mehmedović odmah je silovitim udarcem smjestio u “mrežu” predsjednika svoje stranke
*********************************************************************************
*
Fahrudin Radončić i u pritvoru je opasan. Najviše razloga da ga se plaši ima negov navodni navodi najbolji politički prijatelj, Bakir Izetbegović. Već je šef SBB-a iznio niz teških riječi na račun predsjednika SDA, a šalje i neke šifrirane poruke, zasad jasne samo njima dvojici.
U svakom slučaju, stječe se dojam da uzrok svojih sadašnjih pravosudnih problema Radončić vidi upravo u Izetbegoviću. Od njega očekuje da iskoristi sav svoj utjecaj, koji Bakir u pravosuđu sigurno ima, da svog koalicionog partnera izbavi iz zatvora. U suprotnom, može se naslutiti kako bi Radončićeva osveta mogla biti žestoka.
On je već izrekao niz “pretpostavki” o Izetbegovićevoj umiješanosti u neka politička ubistva. Ako procijeni da mu nema spasa, mogao bi otići i korak dalje i odstvariti prijetnju, izrečenu na početku svojih pritvorskih dana, da će iznijeti u javnost i dokaze za te svoje sumnje.
I u utorak je, na sudskom ročištu, Radončić dodao još jedan detalj koji može politički da naškodi Izetbegoviću. U stvari, već nekoliko sati nakon toga počeli su problemi za Izetbegovića, za kojeg je Radončić rekao da mu je, u ime SDA, obećao podršku za kandidaturu u Predsjedništvo BiH 2018-te godine.
Pošto odavno nije omiljen u rukovodstvu SDA, a samim tim nema ni prostor u medijima pod kontrolom ove stranke, Šemsudin Mehmedović vrisnuo je preko Facebooka. Naglasio je da je SDA obezglavljena, da se u njoj odlučuje po kuloarima, da u njoj vlada porodični klan, da su se “pojedinci” odvojili od svog naroda...
Zbog toga bi narod mogao, na narednim izborima, da kazni Stranku demokratske akcije, zaključuje Mehmedović, državni zastupnik i jedan od “dežurnih” vođa pobuna koje se, s vremena na vrijeme, pokreću protiv Bakira Izetbegovića i “sarajevskog klana” u SDA.
Mehmedović nije poimenično pomenuo Bakira Izetbegovića, ali ga je opisao dovoljno dobro da ga nije teško prepoznati. Tako je, lopticu upućenu od Radončića, Mehmedović odmah smjestio u Izetbegovićevu “mrežu”.
Rano je, ovim povodom, za bilo kakav pouzdaniji zaključak. No, da pozicija sadašnjeg šefa SDA nije čvrsto koliko on želi to da predstavi javnosti - to je očevidno. Glavni razlog je koalicioni dogovor sa Radončićem, ali i šokantno protežiranje svoje supruge, o kojem se ljudi iz vrha SDA zasad ustručavaju javno da govore, ali koje svima njima bode oči.

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...