13. 02. 2016.

NOVI BUKET AFORIZAMA

(13. 02. 2016.) Dobra ideja Nermane Begagić: Zašto bismo se zaduživali u inostranstvu, kad možemo posuditi pare za razvoj od naših predsjednika, premijera i ministara?
*********************************************************************************

- Koliko praksa pokazuje, Bosna i Hercegovina je bila i ostala matična zemlja našim susjedima; i dalje se lijepe na nju ko muha na govno!



- U našem pravosuđu sve go ekolog: koju god veliku ribu uhvate, pažljivo skinu udicu i vrate je na slobodu.

- Ja bih svakako da se podrži zakon o pokrivanju svih lijepih žena i ružnih muškaraca; prve da imam veću šansu, a druge da muški vide kako je teško živjeti pokriven.

- Što ne napraviše Osmanlije od nas za 500 godina, to Saudijci uradiše za 25! Para vrti gdje burgija neće.

- Od kada su samo Amerikanci zasjeli kod nas! Bio bi red da mi sada njima odemo u goste i pomognemo da se i oni malo raspadaju!

- I ja mislim da su Tito i Partija krivi za ovo što nam se sada dešava. Ljudi najteže drugim opraštaju sreću koju su imali mimo njihove volje.

- Naravno, čeka se povratak velikih vođa iz Haga. Što se krvlju natopi, nikome se ne vraća!

- Podugo već mjerimo razvoj zemlje po broju raspoloživih obroka u javnoj kuhinji. I dalje ne uspijevamo pokriti sve dnevne potrebe stanovništva.

- Imam i jedan dobar o kontejnerima, ali mi ih tužno spominjati.

(Nermana Begagić)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...