06. 08. 2012.

Tihićeva straža


Koji su pravi razlozi cjelodnevnog i višegodišnjeg policijskoga nadzora nad šamačkom porodičnom kućom predsjednika SDA



Stari nauk kaže da od protivnika stalno treba zazirati, ali se i bližnjega nužno  paziti. Ipak, gotovo da nema političara koji se nije opekao o ovu vatru. Kaznu je doživljavao upravo sa te, druge, neočekivane strane.
Ovu pouku sada izvlači Sulejman Tihić. Cjelodnevna policijska straža, koja obigrava oko njegove gizdave porodične kuće u Bosanskome Šamcu, najmanje je  tu zbog neke srpske mahnite ruke. Kome je to, uostalom, od ovdašnjih političara i dlaka sa glave falila, a kamoli crijep sa kućnoga krova, a da su to učinili pripadnici drugoga naroda?
Na Silajdžića je svojedobno u Cazinu letvu podigao Bošnjak. I ružne riječi, nedavno u Srebrenici, pripadnici istoga naroda uputili su funkcionerima iz svoje nacije.
Očigledno je, dakle, od koga se čuva Tihićevo kućno ognjište; nekad jedino, a danas jedno od mnogobrojnih. Doduše, u Bosanskom Šamcu sad je malo Bošnjaka.U krvi im, i inače, nije da bijes iskaljuju na tuđoj imovini. No, kako se prema svojima iz rodnoga kraja dosad odnosio, nema sumnje da Tihića tamo baš i ne vole. Naljutio ih je, kako javlja naš novinar, i hedijama nepravedno podijeljenim u ovim ramazanskim danima.
Tihićevom politikom čaša bošnjačkoga strpljenja prelivena je idaleko od njegove rodne varoši. Ljudi čeznu dai njega i SDA konačno vide izvan vlasti.
A što se tiče šamačke kuće i njene straže, te vrste pažnje svoga kompanjona Dodika,Tihić slobodno može da se liši. Policijske ophodnje puno su potrebnije na drugim mjestima. U Bijeljini, recimo, gdje su poganci ovih dana vjernicima skrnavili i ramazansku molitvu!

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...