28. 03. 2014.

Zlatne kašike

Onaj ko starim lažima lovi nove mandate, poput SDP-a, uloviće samo javni podsmijeh


Sva sreća pa naši političari ne ispunjavaju svoja obećanja. Da danas jedemo zlatnim kašikama, da strujom snabdijevamo pola Evrope, da hranimo i vodom napajamo cijeli Arabijski poluotok, teško da bismo uopće bili živi. Izobilje kvari i umrtvljuje ljude, pa ni mi ne bismo bili iznimka.
Naša vlast, srećom, sa svojim obećanjima samo se šalila. Pa jedemo prstima, jedva natežemo kućni budžet da platimo struju i druge komunalije, ali barem ne moramo da radimo. Otpuštanje je u modi, pa je još više vremena za dangubu i lendohanluk. Nema fabričkih dimnjaka, inače bismo se svi potrovali da je vlast napravila sve tvornice koje je obećala.
Stare stranke varalice u svom loncu opet kuhaju velika predizborna obećanja. SDP je, evo, već zamahnuo hidroelektranom Vranduk! Očito su zaboravili da je jednu već „sagradio“ Haris Silajdžić, prije četiri godine. I u njoj doživio političko utapanje, kakvo se bliži i Lagumdžijinoj stranci.
Narod više ne vjeruje u nova obećanja starih prevaranata. Vrijednost imaju samo djela. I to ne ona s rokom realizacije od nekoliko godina. To što ljudi od njih očekuju, ako zaista žele da promijene ćud, to se mora dogoditi sad i odmah!
Jedino čime takvi mogu da kupe barem malo povjerenja građana to je da se žestoko obračunaju sami sa sobom. Neka pred javnost istresu svoj prljavi veš, neka pred sud sami upute svoje predsjednike i druge perjanice ogrezle u korupciji, lopovluku i neradu. Neka kazne one koji su godinama sijali lažna obećanja i neka se djecom zakunu da nas više neće na taj način zamajavati.
Ko za to smogne snage, još će i imati neke šanse. No, onaj ko starim lažima lovi nove mandate, poput SDP-a, uloviće samo javni podsmijeh. Dosta su se, uostalom, oni smijali svojim namagarčenim biračima.
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...