18. 04. 2014.

Ko laže, taj i krade

Od svih mogućih industrija kod nas cvjeta jedino SDP-ovska industrija političkih laži


Nije lako razabrati da li Nermina Nikšića na laži nagoni nevolja ili bezobrazluk. Ali baš nisko mora da padne neko ko, kao naš premijer, tvrdi da vodi „najbolju Vladu FBiH do sada“? I da uz to poreda čitav niz izmišljotina kojim želi da nas uvjeri kako je Federacija „danas bolje mjesto nego je bila 2011.“.
U toj Nikšićevoj tvrdnji ima i malo istine. Njega i njegovu rodbinu, školske i stranačke ahbabe u ove tri godine dopao je pravi raj na zemlji. Dobro se bratija svega nadolmila. Gotovo da nema tanjira sa koga makar frtalj porcije nije krišom strpala u svoj trbuh.
Svi pokazatelji govore da živimo svoje najteže poslijeratne dane. Od svih mogućih industrija cvjeta samo SDP-ovska industrija političkih laži. Samo dan prije premijerove bajke, naprimjer, „Istinomjer“ je objavio da „od početka godine stranke na vlasti nisu ispunile nijedno obećanje“! Aktivnosti Vlade FBiH ponešto su se pojačale tek nakon izbijanja socijalnih nemira, zaključuje  pomenuta nevladina organizacija.
Slične ocjene svake godine iznosi i Centar civilnih inicijativa, u kojem brižljivo zapisuju obećanja, a potom ocjenjuju njihovo izvršavanje. Po tome, Nikšić se nikad ne bi pomjerio ni iz prvog razreda osnovne škole. Njegova vlada je, kako kaže CCI, prošle godine usvojila 1799 mjera, od kojih je „samo 36 značajno na dugoročnom planu“.
Federalni premijer ipak je ostavio šansu da mu čak i oprostimo za silni nerad. Najavio je kako očekuje "da se zatvori u BiH prestanu puniti sirotinjom, već da svoja vrata otvore za one koji su tu sirotinju napravili".
Ako se to obećanje ostvari, zaslužio je Nikšić da mu sve ostalo halalimo. No, znate li ikoga ko je, da bi se dopao javnosti, iza rešetaka prvo strpao sebe i svoje najbolje drugove?
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...