22. 04. 2014.

Podmićeno nebo

Državni organi nikako da srede sitnice koje bi nam godišnje donosile 60 miliona maraka 


Pitanje izdržljivosti ključno je za budućnost BiH. Hoće li prije odustati pljačkaši, koji već decenijama harče narodni i državni imetak, ili će sa svojim kritičkim osvrtima prestati oni koji uporno upiru prstom u bagru koja ovu zemlji krčmi kao vlastitu babovinu?
Prst kojim godinama upirem u lopovluke naše vlasti nikad se neće poviti. Volio bih da on ima snagu groma, pa da zbriše one koje ne dodiruju ni savjest ni pravda ni moral. Izgleda da je samo čvrsta pesnica,  uperena pravo u nos, ono što može da ih zaustavi u njihovim prljavim rabotama.
Drugim riječima stalno iznosim iste optužbe na račun pokvarenjaka koji nam godinama sišu svaku kap krvi. I džaba... Nikome ni dlaka sa glave da zafali. Češljaju se gospoda uvijek po posljednjoj modi.
Čini mi se da, u posljednjih desetak godina, po deseti put pišem o rasprodaji našeg neba. Riječ je o kontroli zračnog saobraćaja kojim, nad našim glavama, i dalje upravljaju Zagreb i Beograd. I još će upravljati, jer naši državni organi nikako da dovrše najobičniju papirologiju koja bi nam, pazite, donosila 60 miliona maraka godišnje.
Ali neće donositi, jer su haram-paše iz Vijeća ministara BiH sad iznašle najnoviju metodu da to spriječe. Domaćoj agenciji koja bi to trebala da radi, u skladu sa evropskim propisima, oni nikako da postave direktora i legalno rukovodstvo. I gotovo – novac će i dalje letjeti u hrvatsko i srbijansko nebo.
Ovo je samo jedna karika u lancu pljačke kojom nas steže naša vlast. Državnih šezdeset miliona neki njeni pripadnici poklanjaju za miliončić u vlastitom džepu.
Hoće li ih zbog toga jednom stići kazna, ne znam, Ali, da su degenek debelo zaslužili, nema nikakve dvojbe.
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...