26. 04. 2014.

Holandska "istina"

Uvijek će biti sitnih duša, plaćenika i zlobnika koji će širiti laži o našoj zemlji, poput one da su “svi Srbi u BiH tokom rataubijeni ili protjerani"


Sa podlim lažima hrvemo se još od prvih dana državne nezavisnost.Zatekli su me u Moskvi, kada sam Rusima, bombardiranim srpskom propagandom, morao da objašnjavam da naši muslimani nisu nikakvi Arapi ni Anadolci nego - Slaveni. Mnogi su vrtjeli glavom, već učahureni u “istinu” koja im je prethodno usađena u mozak.
Jučer smo objavili da će holandski izdavač, nakon višegodišnje upotrebe,  štampati novu verziju srednjoškolskog udžbenika geografije. Konačno će biti brisana rečenica po kojoj su “svi Srbi u BiH (tokomrata) ubijeni ili protjerani”. Neki novi klinci više neće biti obmanjivani. No, šta sa onima koji su u holandskim školama godinama učili ovo “znanje”?
Par godina nakon rata britanski vojnici u BiH su dolazili sa knjižicom, u izdanju svoje vlade, koja je grubo krivotvorila nacionalne i teritorijalne činjenice o našoj zemlji. Prije mjesec dana i ukrajinska vlada nas je, sjećate se, kartografski utopila u Hrvatsku!
U kolo laži hvatali su se i neki evropski intelektualci. “Milošević je za mene daleko manje kriv za sve od jednog Izetbegovića i Tuđmana, pa čak i od Kučana”, nedavno je izjavio austrijski pisac Peter Handke, primajući odlikovanje u Banjoj Luci. Sjećamo se, dabome, i njegovog govora na pogrebu “balkanskog kasapina”.  
Šta tek reći o nasrtajima na istinu o Srebrenici. Ponukalo je to poznati švedski list "Expressen" da jučer objavi spisak poznatih osoba koje u toj zemlji negiraju ovaj genocid.
Uvijek će biti sitnih duša, plaćenika i zlobnika koji će pokušavati dakrivotvore istinu o onome što se zbiva(lo) u našoj zemlji. Sustizanje njihovih laži jednako je sakupljanju raspršenoga perja.
Holandska ispravka jedne gnusne laži pokazuje da od tog mukotrpnog posla ipak nikad ne smijemo odustati.
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...