08. 07. 2013.

Naprijed u nove (neradne) pobjede!

Dok narod očajnički vapi za trunkom nade i političko-ekonomske akcije, državni parlamentarci će se, nakon jednomjesečne pauze, po hitnom postupku pozabaviti - životinjama


Nakon jednomjesečne pauze, državni parlamentarci danas ponovo otvaraju svoju radnju. Na rafovima će se naći nešto malo robe, i to drugorazredne. S dnevnog reda su, naime, sporazumno skinute dvije škakljive teme, kako se gospoda ne bi odmah pohvatala za vratove.
I tako, dok narod očajnički vapi za trunkom nade i političko-ekonomske akcije, vlast će se po hitnom postupku pozabaviti - životinjama! Izmjene zakona o njihovoj zaštiti i dobrobiti stvarno su prijeke da prečih od njih nema. Valjda će se tim izmjenama i ovdašnjem čovjeku konačno dati status kakav imaju životinje. Bio bi to krupan korak naprijed u tretmanu našeg ljudstva, koje se od stoke razlikuje samo po broju nogu.
Ponovno okupljanje državnih parlamentaraca reklamira se kao svršetak jednomjesečne krize. Nisu se obistinile crne slutnje da se oni nikad više neće sabrati u glavnom gradu BiH. Takve misli mnogima su krenule kroz glavu kad je gospoda iz RS zaprijetila da više ne misli gurati glavu u sarajevsku “mračnu” torbu.
I ma koliko to blesavo zvučalo, vjerujte da oni, za povratak na vlastita radna mjesta, očekuju pljesak! Višegodišnja je to bezobrazna navika vlasti da se mrvice poturaju kao krupnice, da se i pokret malog prsta cijeni kao ogromno odricanje za dobrobit naroda.
Mjesta nema ni radosti ni žalosti. Osim što je maca pojela čitav jedan mjesec, ništa se nije dogodilo niti će se išta značajno desiti. To naša vlast samo nastavlja starim putem: Naprijed u nove neradne pobjede!
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...