24. 07. 2013.

Političke pelene

Pod hitno ih treba nabaviti onima koji su se juče uneredili nad pravom naših beba na broj pod kojim će biti upisani u stanovništvo ove nesrećne zemlje


Na politiku možeš i zažmiriti, ali će ti ona opet raditi o glavi. Platit ćeš skup ceh, a kad kucne izborni čas i svoj glas ćeš u kutiju spustiti ofrlje, pod utiskom neke zavodljive kampanje.
Građani ne mogu kao zapete puške pratiti svaki potez političkih stranaka. Ali bi, bez sumnje, bilo dobro da to više čine. Bolji uvid urađao bi i zrelijim glasanjem, neki bi posrnuli i prije početka utrke.
Eto, juče u Državnom parlamentu puče tikva, a da valjanog razloga nije ni bilo. SDA je odapela čak najkrupnije đule: vitalni nacionalni interes. Bebe će se još načekati svog zakona, ali bar mogu biti sretne da im i pelene sa stražnjice nisu zgulili oni koji su se uneredili nad tim toliko čekanim propisom. Ispade da nije svejedno privija li se pelena bošnjačkom maksumu slijeva ili sdesna. Tako je to kad se po svaku cijenu želi napakostiti političkim rivalima.
Čut ćemo i pročitati, ovim povodom, razne izjave i objašnjenja. I najpametniji da se zbuni! A mogli smo sve lijepo vidjeti i uživo čuti. No, BHT1 je u to vrijeme vrtila reprize reprizinih repriza, kao što i FTV čini kad zasjeda federalna vlast. Pa su građani prinuđeni da nasjedaju na naknadna, obično lažljiva saopćenja i razjašnjenja.
Opasno se zavatrilo na našoj političkoj sceni. More je podvala, lažnjaka, pakosti, udaraca ispod šlica... Ispada da se sve na zlo navilo. A nije; nikad svi nisu ni u pravu ni u krivu.
Da bi u to proniknuli, politiku moramo pratiti budnim očima. Tada ćemo mi njoj raditi o glavi, pažljivo zbrajajući stranačke uzlete i padove. Pa neka oni sami kasnije sisaju svoje predizborne bonbone, koje su glasačima dosad uspješno podvaljivali.
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...