12. 11. 2012.

Ministarska fukara


Po američko-ruskom receptu javnoga sramoćenja trebalo bi moralno žigosati i lažnoga heroja Muhameda Ibrahimovića


Donedavni ministar odbrane, Muhamed Ibrahimović, stranačka  perjanica SDA, sakrio bi se, da ima obraza, u mišju rupu. On jedan iz mase prevaranata koji su godinama primali povlaštenu vojnu penziju, a da za to nisu ispunjavali uvjete.
Uglavnom, na njegov račun više se neće slijevati 1.649 KM mjesečno. Nadamo se i da će penzioni fond ustrajati na tome da pohlepni funkcioner SDA vrati sve što je na prevaru primio tokom pet posljednjih godina.
Javnost će tako steći pravu, prljavu sliku čovjeka koji je godinama bio dio ovdašnje političke elite, a da mu je istinsko mjesto, ustvari, bilo među ljudskom fukarom.
Moralna sramota vajnoga političara Muhameda Ibrahimovića ovim, ipak, neće biti kompletirana. Za puni efekat trebalo bi kopirati metode koje za kretensko ponašanje primjenjuju Amerikanci i Rusi.
Kako to rade u SAD, govori vijest iz Ohaja, u petak objavljena u našem listu. Izvjesnoj Šini Hardin tamošnji sud je naložio da dva dana stoji na raskrsnici sa tablom na kojoj piše: Samo idiot vozi po trotoaru da bi obišao školski autobus! Kaznu je zaradila upravo takvom svojom vožnjom.
Slično rade i Rusi. Osim novčanih i zatvorskih kazni, oni besramno ponašanje žigošu plakatima koji se lijepe u zgradama u kojim takvi žive i rade, kako bi svi znali kakvu osobu imaju u blizini.
Natpis na kojem bi pisalo: „Ja sam lažni heroj i prevarant“, bar nekoliko dana bi, po rodnoj Gračanici i pred simpatizerima SDA, o vratu trebao nositi Ibrahimović. Kazna za njegovo besramno ponašanje tek tada bila bi potpuna.
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...