27. 04. 2013.

Počelo je, počelo...

Nakon Živka Budimira, metla zakona uskoro bi trebala da pomete još mnoga poznata politička imena

 

Lisice koje već par mjeseci zvekeću nad ovdašnjim krunisanim glavama konačno su se zvučno sklopile. Naši čitaoci nisu nimalo iznenađeni da se to desilo Živku Budimiru. Na njegovu trgovinu pomilovanjima ukazivali smo na desetine puta.
Miris novca predsjednika Federacije očito je toliko omamio da nije prezao ni od oslobađanja okorjelih zločinaca. Stoga može biti i sretan što će završiti iza rešetaka, a ne pod hrpom kamenica kojom sa ga mogli zasuti srodnici žrtava u čije ime je Budimir halalio desetini razbojnika.
Tokom istrage Budimirov dosje sigurno će biti izdašno dopunjen. Brzinom s kojom je za dvije godine predsjedničkoga mandata kršio zakone i moralne obzire nadmašio je i vodeće sprintere svijeta.
Budimir se u zločinjenju očito ugledao na svoje visokotitulirane prethodnike. S uma je smetnuo „samo“ jedno: vlast može raditi kako hoće, ali ne i dokad hoće! Sve ima svoj kraj, pa tako i bespoštedna pljačka u režiji kriminalizirane političke elite. Počelo je, evo, sa predsjednikom Federacije, a metla zakona uskoro bi trebala da pomete još mnoga poznata imena.
Oko Lijanovića se omča takođe steže, a i Desnica Radivojević s razlogom strahuje od svakog šuma u svojoj blizini. One glavne sumnjivce, sa značkom SDA na reveru, od Brankovića do Trhulja, teško je i pobrojati. Logično je, uostalom, da najviše drhte oni koji su najduže vladali tokom dvije decenije obilježene korupcijom i pljačkom.
Ako se nastavi kako je počelo, Živko Budimir će biti zapamćen kao prva, nikako i kao najveća bitanga koju je zakon napokon spriječio da nas, sa funkcionerskih visina, čerupa kao bespomoćne kokoši. 
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...