27. 05. 2013.

Smokvini listovi

Možeš ministra i za ruku uhvatiti dok te džepari u tramvaju, ali će on odmah vrisnuti: Politička montaža!


Kriminalci se dijele na osuđene i neosuđene. Isto je i sa političarima. Možete zažmiriti, uprijeti prstom u nekoga od 100 najvažnijih i mirne duše ga optužiti za podmitljivost. Šansa da oklevećete čestitog čovjeka svedena je na minimum. I sami političari, uostalom, svi odreda korupciju sa govornica žigošu kao najveće zlo.
Načisto smo da riba smrdi od glave. No, sa dokazivanjem je već teže. Koliko se samo političkih lupeža godinama kurvanjski kune u poštenje i pri tome još pominje i majku i djecu, Boga pogotovo? A istina o njima krila se samo zato što je utjerivanje pravde bilo upravo u njihovim rukama. Pa smo nevaljalaca u politici imali gomilu, ali u ćuzi – nijednoga!
Drugi smokvin list kojim ovaj ološ skriva svoju prljavštinu je - politika. Možeš ministra i za ruku uhvatiti dok te džepari u tramvaju, ali će on odmah vrisnuti: Politička montaža! Evo nam i Dodik juče slađušno objasni da ga se „kriminalizira u medijima“ zato što ne pušta RS u ralje vražije BiH. Kao da se optužbe za njegove mutne poslove povezuju sa Dejtonom, a ne sa rodbinom, jaranima i kojekakvim „uspješnim“ biznismenima.
Ujdurmama političkih protivnika svoje probleme sa zakonom tumače i Izetbegović, Budimir, Lijanović... U redu, nema sumnje da bi im se njihovi rivali i na taj način rado napili krvi. No, mijenja li to išta na suštini: da i glavonje konačno počnu da plaćaju cijenu svoga kriminala, bez obzira u koje političke žice tamburaju i koga to veseli, a koga ne?
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...