29. 11. 2015.

RUGLO OD DRŽAVE

(Politički bezobrazluk dostigao je vrhunac uzvicima Bosića i Ivanića, koji jedu upravo iz blagajne ove države, da ni oni neće poštovati odluku Ustavnog suda o sramnom datumu entitetskog praznika)


Sve srpske stranke jedinstvene su u namjeri da bojkotuju odluku Ustavnog suda BiH kojom se ovom entitetu nalaže da za svoj praznik odabere neki drugi datum. U tome je Milorad Dodik samo više živopisan i nekulturan od Mladena Bosića i Mladena Ivanića, koji su takođe protiv primjene odluke Ustavnog suda BiH. Ivanić je čak kategorički izjavio da je neće poštovati.

Mladen Ivanić nije bilo ko. On je član Predsjedništva BiH, u dva navrata će u 4-godišnjem mandatu biti i šef države. Gdje to još ima, osim u BiH, da tu poziciju zauzima i da za to prima državnu platu čovjek koji ne priznaje najvišu sudsku instancu svoje države? Znamo i mi i Ivanić da nešto tako može da se desi samo u Bosni i Hercegovini.

I šef SDS-a Mladen Bosić takođe jede iz državne blagajne. Zastupnik je u Parlamentu BiH. No, i on, u suštini, ne priznaje tu državu. Dobra mu je jedino kad na njegov račun uplati pozamašni iznos za njegove “državničke” usluge.

U normalnoj zemlji i u normalnoj situaciji oba pomenuta političara, a i Dodik, dobili bi krivične prijave i bili smijenjeni sa dužnosti koje obavljaju. No, Bosić i Ivanić za to se ne brinu. Oni sami neće se povući. Jer, kako kaže Bosić, “ja ne vidim kakve bi RS imala koristi da njeni predstavnici napuste institucije BiH”, kako je zatražio Dodik.

Koristi ne bi bilo, ali bi bilo štete, i za BiH i za njih dvojicu. Ostali bi bez visokih prihoda, a BH institucije bi zapale u blokadu. Isto bi se dogodilo i kad bi Bosić i Ivanić bili krivično gonjeni i smijenjeni zbog nepoštivnja Ustavnog suda BiH. I u tom slučaju BiH bi ostala bez srpskih predstavnika u državnom vrhu. A onda bi to bila polumrtva država.

U svakom slučaju, ne očekujmo ništa više od nove gnjavaže i političkog bezobrazluka iz kojeg se ne vidi izlaz. BiH je očito ruglo od države. Takvom je ponajviše čine oni koji je vode. A među njima, kao ovaj put, prednjače politički predstavnici srpskog naroda.

xxx

Svoju podršku mom blogu, koji je u službi javnosti i koji je osnovni izvor prihoda za novinara koji želi da bude istinski slobodan, objektivan i profesionalno nezavisan, možete izraziti godišnjom “donatorskom pretplatom”, u iznosu koji, prema svojim mogućnostima, stalni čitaoci mogu sami da odrede.
Takođe, možete naručiti i objavljivanje komercijalnih oglasa i reklama.

KONTAKT: vlastimir.mijovic@gmail.com

PODACI ZA UPLATE IZ BiH

Vlastimir Mijović
Kranjčevićeva 17
Sarajevo

TRANSAKCIJSKI RAČUN br. 1990496065118174
SPARKASSE BANK DD BiH

PODACI ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA

Vlastimir Mijović
Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Kranjčevićeva br. 17

BA391990496065118174
SWIFT CODE: ABSBBA22
SPARKASSE BANK DD BiH

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...