13. 02. 2013.

Čupanje korova

Dio javnosti naivno gleda na medijske kritike nekih politika, političara, stranaka i uz njih prilijepljenih lopuža i alčaka 

Ljudskoj lakovjernosti nema kraja. I u predvečerje agresije na BiH spočitavalo se medijima da od muhe prave medvjeda.
Dio javnosti tada je mislio da oružjem zveckaju novinari, a ne intelektualne hrđe i samozvane vođe na čije paklene planove je ukazivano. Mediji su, maltene, doživljavani kao zloguke ptice koje plaše narod i proganjaju izmišljene političke pokvarenjake.
Vrijeme je donijelo bolno otriježnjenje. Pouku, međutim, mnogi nisu izvukli. Dio javnosti i danas naivno gleda na medijske kritike nekih politika, političara, stranaka i uz njih prilijepljenih lopuža i alčaka.
Za javnu kritiku očigledne odrođenosti SDA od naroda i interesa države neki ljudi kažu: Pa, šta su se na njih okomili? I roman u nastavcima o nečasnim rabotama Bakira Izetbegovića naivan i nedovoljno u činjenice udubljen čovjek zna prokomentarisati kao novinarsku gnjavažu.
Nastojanje federalne političke većine da konačno formira svoje organe vlasti, bez uljeza u liku Tihića, Lijanovića i Jurišića, takođe se u nekim glavama tumači kao  hajka. Pa i za grobare hiljada ovdašnjih radnika i poreskih budžeta, Hilmu i Muju Selimovića, nađe se drveni advokat koji pita: Zašto se u njih iz dana u dan upire prstom?
Naš čovjek počesto je, u svojoj dobronamjernosti, krajnje naivan. Takvima treba i po stotinu puta, na prostim činjenicama, pokazati da se ovdje ne radi ni o kakvim medijskim hajkama nego, naprosto, o nuždi da se konačno počupa decenijama uvriježeni korov.
Dio novinara i političara, jednostavno, radi što se raditi mora: na čistac izgone bagru koja nam dosad nije uzela još samo crno ispod nokata. Većem dijelu javnosti to je jasno i tome se, s pravom, raduje.
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...