13. 03. 2013.

Obilježene cjepanice

Da li će, nakon komšijskoga potkradanja u Nahorevu, policija obaviti i uviđaj političke pljačke u sarajevskoj „Hidrogradnji“


Priča o Jupiteru i volu nikako da izađe iz mode. Još su stari Latini, kako kaže drevna izreka, znali da običnim ljudima nije dozvoljeno ono što se dopušta njihovim gospodarima. Tako je bilo tada, tako je i sada.
Izvjesna Fatima iz Nahoreva, sela poviše Sarajeva, odgovaraće pred zakonom zbog potkradanja svoje komšinice (i jetrve) Vahide. Odale su je flomasterom obilježene cjepanice, koje je u spremištu njenoga šporeta uslikala i policija, zbog čega će se suočiti sa zasluženom kaznom.
Naši čitaoci jučer su se slatko smijali Vahidinoj dovitljivosti kojom je drvokradicu pritjerala uza zid. Takvi tragikomični događaji ipak se ne dešavaju često. Oni drugi, pak, poput priče o pronevjeri pola miliona maraka u sarajevskoj „Hidrogradnji“, o čemu smo također juče pisali,  toliko su učestali da su mnogi na njih već oguglali.
Sa obilježenim cjepanicama u rukama ovaj put je uhvaćen SDA-ov vrli ministar Erdal Trhulj, koji je pritiskao rukovodstvo rečene kompanije da advokatu Ahmedu Žiliću isplati iznos od pola miliona maraka. Honorar je to za nekakve konsultantske usluge, o kojim u ovoj firmi ne znaju ništa. Osim što znaju da su i Trhulj i SDA često, za sebe, koristili Žilićeve usluge.
U šupi SDA samo u posljednjih nekoliko mjeseci otkrivena je kamara obilježenih cjepanica. I – nikom ništa! Lomatajući se za raznim fatimama i naramcima drva, „pravna država“ ne stiže da i velikim prevarantima malo zaviri u zube.
Ili ih se plaši ili s njima dijeli plijen: treće nema!
(Dnevni avaz)

DINO „PROPJEVAO“, HOĆE LI NASTAVITI?

Gomila prljavština vlasti izbila bi na vidjelo kad bi nam Konaković povjerio sve što zna. Gdje bi bio kraj kad bi o mutnim poslovima SDA...